Informatie iOS 11 update voor iPad en iPhone

FocusCura -

In september 2017 is het zover. Er komt dan een grote besturingsupdate vanuit Apple voor de iPad en iPhone. Deze update herkent u aan de naam iOS 11. Deze update is ook van invloed op de werking van uw beeldzorg van cContact. Hier vertellen wij u wat dit betekent voor u.

Nieuwe iPad en iPhone update
Ieder jaar komt Apple met een nieuwe systeemupdate voor de iPad en iPhone. U dient zelf de update uit te voeren. De update is belangrijk, want hiermee maakt u gebruik van de nieuwste beveiligingsmaatregelen vanuit Apple.

cContact ondersteunt iOS10 en iOS11
FocusCura zorgt ervoor dat cContact de voorgaande iOS 10 en de nieuwe iOS 11 versie ondersteunt. Zo maakt u veilig gebruik van cContact. Uw systeem is dan ook geschikt voor toekomstige updates, zoals het vergroten en laten uitspreken van de tekst.

cContact onderhoudt IOS 9 tot en met 1 april 2018
Heeft u een iOS 9 versie? cContact ondersteunt deze versie nog tot 1 april 2018. Na deze datum kunt u cContact wel blijven gebruiken om te bellen, maar zijn er geen updates mogelijk en is de app niet meer beschikbaar in de App Store. Na verwijdering van de app kan deze niet opnieuw met een iPad of iPhone met iOS 9 geïnstalleerd worden.

Informeren iOS 11
Zodra de nieuwe iOS versie uitkomt, informeren wij via de cContact app alle gebruikers hierover. Ook adviseren wij direct de update uit te voeren.

Installeren update
Is de nieuwe update beschikbaar, ga dan op uw iPad en/of iPhone naar:

1. Instellingen
  2. Ga naar Algemeen
  3. Klik op Software-update
  4. Klik op download en installeer de nieuwe versie (iOS 11)

Let op: de nieuwe update werkt niet op de volgende apparaten van Apple: iPad 2, iPad 3 of iPad 4.

Deze type iPad / iPhones worden wel ondersteund door de huidige iOS 10 versie en/of de nieuwe iOS 11 versie.

iPad

iPhone

iPad Pro

iPad (5e generatie)

iPad Air 2

iPad Air

iPad (4e generatie)

iPad mini 4

iPad mini 3

iPad mini 2

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone SE

iPhone 5s

iPhone 5c

iPhone 5

Wilt u weten welk apple apparaat u heeft? Kijk dan hier voor het type apparaat.

Weten welke iOS versie u heeft? Ga naar Instellingen >> Algemeen >>INFO. Onder “versie” staat het juiste nummer van uw huidige iOS versie.

Oud apparaat?
Het is mogelijk dat u een iPad 2 of iPad 3 heeft. Wij adviseren om deze iPads te vervangen, zodat u gebruik kunt maken van de laatste veiligheidsupdates. Deze iPads worden namelijk niet meer ondersteund door Apple. Heeft u de iPad via uw zorgorganisatie? Neem dan contact met hen op.

iOS 9 versie
Het is ook mogelijk dat u de oude iOS 9 versie gebruikt en de update naar iOS 11 om wat voor reden niet kan uitvoeren. Dan is het goed om te weten dat u cContact wel kunnen blijven gebruiken om te bellen! cContact ondersteunt iOS 9 namelijk tot en met 1 april 2018.

Na deze datum zijn er geen updates mogelijk en is de app niet meer beschikbaar in de App Store. Na verwijdering van de app kan deze niet opnieuw met een iPad of iPhone met iOS 9 geïnstalleerd worden. Het is dan ook belangrijk om de app niet te verwijderen.

Lease-contract met FocusCura?
Heeft u als zorgorganisatie een lease-contract met FocusCura? Dan neemt uw accountmanager op korte termijn persoonlijk contact met u op. Wij zorgen dat uw oude iPads (iPad 2, iPad 3n of iPad 3) vervangen worden door nieuwe iPads.

Meer weten over onze lease-contracten? Bel met uw accountmanager.