Het internet werkt opeens niet meer. Wat nu?

FocusCura -

Dat het internet (even) niet werkt kan meerdere oorzaken hebben. Volg onderstaande stappen om dit probleem te verhelpen.

Apparaat herstarten

Stap 1: controleer of u op andere apparaten, bijvoorbeeld laptop, computer of smartphone nog wel internet heeft. Als u geen andere apparaten heeft, ga dan direct verder naar stap 3;

Stap 2: heeft u ook geen internet op deze apparaten ga dan naar stap 6. Heeft u wel internet op deze apparaten ga dan verder met stap 3;

Stap 3: zet uw apparaat uit en even later weer aan;

Stap 4: ontgrendel eventueel uw apparaat en controleer opnieuw uw internetverbinding.

Geen internet? Vervolg de stappen.

Modem controleren

Stap 5: controleer uw modem. Dit is het kastje met knipperende lampjes dat waarschijnlijk achter de televisie of in de meterkast staat. Als het lampje bij Online/Internet niet de hele tijd groen is betekent dit dat er een storing is;

Stap 6: trek de stekker uit het stopcontact en wacht 10 seconden (21, 22, …);

Stap 7: stop de stekker weer in het stopcontact. Wacht 2 minuten tot het modem weer is opgestart;

Stap 8: controleer na het opstarten van het modem of uw mobiele apparaat weer internetverbinding heeft. Mocht u internet nog steeds niet reageren, bel dan met uw internetprovider.